Η μεγαλύτερη σπείρα της Αττικής: Έτσι είχε ρημάξει την Αθήνα (vids)

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά βίντεο για το πως δρούσε η σπείρα η οποία είχε ρημάξει την Αθήνα αλλά και πολλές περιοχές της Αττικής.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ είναι τεράστια καθώς έχουν συλληφθεί συνολικά 70 άτομα από τη σπείρα, με 43 από αυτούς να έχουν προφυλακιστεί. Επίσης ταυτοποίηθηκαν και αναζητούνται ακόμη 60 άτομα.

Μέχρι τώρα οι αρχές έχουν εξιχνιάσει 405 ληστείες και κλοπές καθώς και πάνω από 300 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Η σπείρα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου αλλά και του Πειραιά.

Η σπείρα την έπεφτε σε διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, μπούκαρε σε διαμερίσματα, άνοιγε και ξάφριζε σταθμευμένα οχήματα, έκλεβε οχήματα ενώ κατηγορείται για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάσθηκαν (185) κλοπές από οχήματα, (6) κλοπές οχημάτων, (6) κλοπές σε σπίτια, (33) κλοπές από διερχόμενους πολίτες (τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων) και (13) ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου.

Η σπείρα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές των Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Στη συνέχεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως η συμμορία είχε επεκτείνει την δράση της και σε άλλες περιοχές όπως στο Νέο Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στους Αμπελόκηπους αλά και στον Πειραιά.