Κορονοϊός Ελλάδα: Ραγδαία αύξηση… ανήλικων κρουσμάτων – Υπερδιπλασιάστηκαν

Ανησυχία προκαλεί -όχι μόνο αυξάνονται τα κρούσματα με ταχείς ρυθμούς στη χώρας- αλλά και το γεγονός ότι μετά την καραντίνα παρατηρείται ραγδαία αύξηση σε ανήλικους ασθενείς.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Τρίτης (28/7), Δύο ανήλικα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων με σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 11χρονο από τη Χαλκίδα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «Αγία Σοφία» το βράδυ της Κυριακής με υψηλό πυρετό και ένα κοριτσάκι από την Αθήνα, 9 ετών, το οποίο έκανε εισαγωγή το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο, δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά, καθώς δεκάδες παιδιά καταγράφηκαν θετικά στον κορονοϊό τον Ιούλιο. Συνολικά 64.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, είναι 265. Τα περισσότερα, όμως, καταγράφονται μετά την καραντίνα.

Ειδικότερα, στις 4 Μαΐου τα παιδιά που είχαν επιβεβαιωθεί ως θετικά κρούσματα κορονοϊού κατά το διάστημα Φεβρουάριος- Μάρτιος- Απρίλιος ήταν 103.

Την 1η Ιουνίου ο αριθμός των παιδιών έως 17 χρόνων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό ήταν 159. Έναν μήνα αργότερα τα παιδιά είχαν αυξηθεί στα 201.

Σε αυτά προστίθενται τα 64 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στον τρέχοντα μήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά στα 264 περιστατικά.