Ξεσπά η Μαρίνα Πατούλη: Για την εικόνα του θυσιάζει τη γυναίκα και την οικογένειά του

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ανακοίνωση της κρίσης στο γάμο της με τον Γιώργο Πατούλη έκανε η Μαρίνα Πατούλη, η οποία βρέθηκε στη συμβολική φωταγώγηση του δημαρχείου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στα χρώματα της γαλανόλευκης, αφού είναι η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece.

Η κυρία Πατούλη, με διαφορετική εμφάνιση από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, χωρίς το έντονο μακιγιάζ, που είναι σήμα κατατεθέν της, μίλησε στις κάμερες των καναλιών που την πολιόρκησαν κατά την τελετή φωταγώγησης του δημαρχείου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Μάλιστα, η Μαρίνα Πατούλη μίλησε και για το εξώδικο που της έστειλε ο σύζυγός της.«Πράγματι, με θλίψη μου διαπίστωσα ότι απάντησε με εξώδικο. Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα θέλω να πω ότι τα παιδιά δεν τα προστατεύεις με εξώδικα, ούτε με την απουσία σου δυόμισι μήνες από το σπίτι σου, ούτε με την απουσία σου σε μια ολόκληρη ζωή. Αν θέλει να προστατεύσει το παιδί, θα πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί του, στη γυναίκα του και στην οικογένειά του. Ή τουλάχιστον να συνομιλήσει. Δεν θέλω να προκαλώ με το να λέω ότι περνάω ένα δράμα. Τι περνάει η Ελληνίδα, είτε είναι επώνυμη είτε ανώνυμη, είτε ψηλή, είτε κοντή, είτε άσχημη, είτε φτωχή, είτε πλούσια. Η Ελληνίδα, η οποία αφιερώνει τα πάντα, κάνει πίσω στην καριέρα της για να προχωρήσει ο άντρας της και όταν φτάνει να είναι 50 χρονών της λέει “γεια σας” και δεν καταδέχεται να συνομιλήσουμε. Δεν σέβεται τη γυναίκα, δεν σέβεται τη μητέρα. Η βία της σιωπής έγινε τώρα βία ενάντια στην ελευθερία και τη φίμωση του λόγου, διότι στο εξώδικο μου απαγορεύει να βγω σε δημόσιες δηλώσεις, γιατί θα μου κάνει αγωγή», είπε η Μαρίνα Πατούλη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν μιλήσει για το διαζύγιο, εμφανώς οργισμένη είπε: «Εδώ σας λέω στερεί τη φωνή σε μια γυναίκα. Φιμώνοντάς την. Εκβιάζοντάς τη να μη μιλήσει. Για τι διαζύγιο να μιλάμε».

Στη συνέχεια, όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν ποια είναι η πληγή στην καρδιά της, η Μαρίνα Πατούλη απάντησε: «Η ηθική αναλγησία αυτού του ανθρώπου, που μόνο για την πολιτική και την εικόνα του θυσιάζει και τη γυναίκα του και την οικογένειά του».

Η επιστολή-εξώδικο του Γιώργου Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής με το εξώδικό του στη σύζυγό του, Μαρίνα, της ζητά να σταματήσει να μιλά για εκείνον και την οικογένειά του σε δημόσιες εμφανίσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μηνύσει και την ίδια και τα ΜΜΕ που φιλοξενούν τις δηλώσεις της.

Το εξώδικο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Πατούλης το έστειλε στη Μαρίνα Πατούλη την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Ηello», η κ. Πατούλη αποκάλυψε ότι η κρίση στο γάμο τους κρατάει περίπου τρεις μήνες, πως ο Γιώργος Πατούλης έχει φύγει από το σπίτι τους και ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Αττικής τηλεφώνησε σε διάφορα ΜΜΕ ζητώντας τους να μην προβάλλουν τις δηλώσεις της συζύγου του Μαρίνας, εξηγώντας ότι θέλει να προστατέψει την οικογένειά του και το ανήλικο παιδί του και προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί νομικά.

Η Μαρίνα Πατούλη στη συνέντευξή της δηλώνει αιφνιδιασμένη και σοκαρισμένη από την οξύτατη κρίση στο γάμο της. Συγκεκριμένα, απαντώντας αν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στην ίδια και στον κ. Πατούλη, επιμένει: «Απολύτως καμία. Δεν έχω καταλάβει πώς προέκυψε όλο αυτό. Έφυγε και δεν ξέρω πού μένει. Γι’ αυτό και έφτασα στο σημείο να απευθύνω δημόσια έκκληση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, απαντώντας στο αν πιστεύει πως έχει μπει ανάμεσά τους τρίτο πρόσωπο, η Μαρίνα Πατούλη δηλώνει: «Δεν με ενδιαφέρει αν έχει μπει τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο πρόσωπο. Προσπερνώ το τρίτο πρόσωπο, δεν δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές σε ένα γάμο 35 χρόνων. Η αλλαγή είναι ραγδαία και χρειαζόμαστε και οι τρεις ψυχολογική υποστήριξη. Ό,τι κι αν συμβεί, είμαστε και θα παραμείνουμε οικογένεια. Πρέπει να συντονιστούμε σε όλο αυτό που περνάμε. Δεν μου έδωσε όμως καμία ευκαιρία έως τώρα. Κάποιες φορές μιλά μόνο με το παιδί».

Μιλώντας για τη βαθιά κρίση στο γάμο του γνωστού ζευγαριού και το ότι η ίδια διαψεύδει το διαζύγιό τους, η Μαρίνα Πατούλη διευκρινίζει:

«Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για οξύτατη κρίση και προσωπικές επιλογές. Αν ακολούθησε άλλο δρόμο, θα το σεβαστώ. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε και οι δύο και εγώ, αν δεν μπορέσουμε να το κάνουμε μαζί, να διασφαλίσω ότι θα υπάρχουν ασφάλεια και ηρεμία. Έχουμε ευθύνη απέναντι στο παιδί μας να το πράξουμε», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι με αυτόν τον άνθρωπο από τα 18 μου έως τα 52 μου, πορεύομαι 35 χρόνια απόλυτα μαζί του, ως στυλοβάτη στη ζωή μου. Όταν είσαι 35 χρόνια με έναν άνθρωπο, τον αγαπάς βαθιά και πολυεπίπεδα. Γι’ αυτό και θέλω πρωτίστως να είναι καλά, να είμαστε και οι τρεις καλά. Τα πιο απλά είναι και τα πιο δύσκολα στη ζωή. Γι’ αυτό δεν λέω μεγαλοστομίες, δεν χρησιμοποιώ το “ποτέ” και το “πάντα”. Η ζωή κυλά και ανακυκλώνεται, οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι. Αρκεί να έρθει ξανά η ισορροπία στην οικογένειά μας».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ