Μελισσοκόμοι: Είναι αποδεκτό να χάνουμε το 23%, σα να μην συμβαίνει τίποτα;

Επιστολή με θέμα «υπάρχει βούληση για στήριξη της ελληνικής μελισσοκομίας;» απέστειλε προς τον υπουργό κ. Λιβανό και την υφυπουργό Αραμπατζή, η ομοσπονδία μελισσοκομικών συλλόγων Ελλάδος.

Η ομοσπονδία κάνει λόγο για «απογοητευτική πρόταση του υπουργού στη σύνοδο AGRIFISH της 28ης Ιουνίου, για τη θέσπιση εναρμονισμένων ειδικών στόχων προστασίας στο πλαίσιο της αξιολόγησης κινδύνου των φυτοφαρμάκων για τις μέλισσες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η πρόταση σας για ποσοστό 23% υπερτριπλάσιο της πρότασης της ευρωπαϊκής Αρχής για την ασφάλεια των τροφίμων, μας προσβάλει», συμπληρώνει.

Ενώ τονίζει πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τον στόχο για πράσινη ανάπτυξη που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή σας η πρόταση αποτέλεσε τραγική παραφωνία μεταξύ των άλλων χωρών που συμμετείχαν», επισημαίνει η ομοσπονδία και ρωτά: «Για ποιον άλλο κλάδο της κτηνοτροφίας κύριε υπουργέ θα προτείνατε ως αποδεκτό ένα ποσοστό απωλειών 23% από φυτοφάρμακα;»

Η επιστολή της ομοσπονδίας μελισσοκομικών συλλόγων καταλήγει σημειώνοντας: «Κύριε υπουργέ, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε την απογοήτευση μας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχουμε και δεν υπηρετούμε σκοπιμότητα άλλη από τα συμφέροντα της μελισσοκομίας».

Αναλυτικά η επιστολή: