Πολεμικές δηλώσεις στην Τουρκία: Έτσι θα καταλάβουμε σε 24 ώρες τα ελληνικά νησιά

«Η Ελλάδα στην ιστορία συνεχώς αναπτύχθηκε πάνω στα τουρκικά εδάφη, ως ένα κράτος-όργανο που συνεχώς χρησιμοποιούσαν οι ιμπεριαλιστές» αναφέρει σε δηλώσεις του στο CNNTurk ο απόστρατος τούρκος αναλυτής και πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Ντουρσούν Τσιτσέκ.

Ο Τσιτσεκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα… έχει αναπτυχθεί στη διάρκεια της ιστορίας της πάνω σε τουρκικά εδάφη, «ως κράτος – όργανο, που χρησιμοποιούσαν συνεχώς οι ιμπεριαλιστές».

«Ως πεζοναύτης υπηρέτησα 31 χρόνια, με τα περισσότερα εξ αυτών στη Φώκαια. Η βασική αποστολή του αποβατικού στόλου της μονάδας εκεί είναι, αν η Ελλάδα κάνει στο Αιγαίο ένα νέο λάθος, να την κάνει να πληρώσει πολλαπλάσιο τίμημα, για αυτό στήθηκε η μονάδα» λέει ο Ντουρσούν Τσιτσέκ.

Και εξηγεί πως είναι «μια στρατηγική μονάδα που παρακολουθεί την Ελλάδα. Σε 24 ώρες, και όπως να έχει σε 48 ώρες, τα νησιά για τα οποία συζητάμε (τα υπό τουρκική αμφισβήτηση ελληνικά νησιά) θα περάσουν στον έλεγχο της Τουρκίας».

Οι δηλώσεις του αυτές γίνονται μετά το χρονικό σημείο 7:37:

Παράκρουση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θέλει να μας στριμώξει

Τα βέλη του κατά της Ελλάδας και της Κύπρου έστρεψε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε νέες δηλώσεις του ανέφερε ότι οι δύο χώρες παραβίασαν τα δικαιώματα της Τουρκίας, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος και από τη συνεργασία τους με την Αίγυπτο και από το φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία και συνεργασία δε θα  ισχύει αν δεν περιλαμβάνει την Άγκυρα.

«Ο λόγος της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση (κυπριακή δημοκρατία) αγνόησε τα δικαώματα των Τουρκοκυπρίων της ΤΔΒΚ και η Ελλάδα με τις μαξιμαλιστικές της θέσεις προσπάθησε να μας στριμώξει σε ένα στενό πεδίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε στις συνεργασίες και στα φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου που συμμετέχει η Ελλάδα τόνισε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία και φόρουμ που δεν έχει ισχύ, αφού αφήνει έξω την Τουρκία. Αυτές είναι συμφωνίες που δείχνουν πολιτική στήριξη. Όταν κοιτάξετε τα σχέδια αγωγών αερίου και πετρελαίου, κανένα από αυτά δεν είναι βιώσιμα αν δε συμμετέχει η Τουρκία. Αυτές οι συμφωνίες, οι πλατφόρμες, τα μνημόνια, πείτε τα όπως θέλετε, αν παραβιάζουν τα δικαιώματα μας, ως Τουρκία θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Το κάναμε άλλωστε, δε μένουμε στα λόγια», επισήμανε.

Στο μεταξύ, χθες έλαβαν χώρα στην Άγκυρα οι πολιτικές διαβουλεύσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να της υπόσχεται μεγαλύτερες θαλάσσιες ζώνες.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την Αμερική, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχτούν πώς το θέμα με τους S-400 έχει κλείσει. «Εμείς στις σχέσεις μας θέλουμε να κοιτάζουμε το μέλλον. Έχουμε ανάγκη από αντιαεροπορικά συστήματα. Αν οι ΗΠΑ μας προσφέρουν τέτοια συστήματα, μας δώσουν καλή προσφορά και το εγκρίνει και το Κογκρέσο, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και από τις ΗΠΑ. Κι ας είναι ακριβότερα!».