Σέρρες: Θρήνος και οργή για τον νεκρό 11χρονο – «Είμαι έξαλλος με τον εργολάβο και τον διευθυντή του σχολείου»

Ένα παιδί έπεσε νεκρό και άλλα δύο τραυματίστηκαν όταν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού με αποτέλεσμα κομμάτια από έναν τοίχο αλλά και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση 30 μέτρων και να τραυματίσουν θανάσιμα το αγόρι 11 ετών.

Ένα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας και τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν στις Σέρρες έπειτα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου.

Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Η τεράστια αυτή έκρηξη στο λεβητοστάσιο σκόρπισε τον θάνατο. Μια βαριά σιδερένια πόρτα εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε έναν μαθητή της 6ης δημοτικού.

Στο σχολείο επικράτησε πανικός. Έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβουν το 11χρονο παιδί, που ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά και άλλους δύο μαθητές, 6 και 10 χρόνων που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η ευθύνη πέφτει στο συνεργείο που είχε πάει να κάνει συντήρηση την ώρα που το σχολείο ήταν σε λειτουργία.

Το συνεργείο έκανε συντήρηση στον λέβητα και στον καυστήρα του σχολείου με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το καπάκι και η πόρτα και να χτυπήσει θανάσιμα τον μαθητή.

«Όλοι είμαστε συντετριμμένοι, όλες οι Σέρρες πενθούν. Είμαι και έξαλλος με όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτή την απώλεια. Με τον εργολάβο που έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τη σύμβαση.

Είμαι έξαλλος και με το διευθυντή, ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Υπάρχει μια σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, στην οποία αναφέρεται ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες την ώρα του σχολείου χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου και του διευθυντή.

Πώς τον άφησε να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών στον ΣΚΑΪ.