ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή: Αμηχανία και πανικός στην κυβέρνηση

Αμηχανία και πανικό καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ό,τι αφορά την στάση της απέναντι στο θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής που αιτείται η αξιωματική αντιπολίτευση και στηρίζουν και τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Η πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής αφορά την προσπάθεια χειραγώγησης σε ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων που καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαρρέει ότι επιθυμεί την διεύρυνση του χρονικού ορίζοντα του ελέγχου, δηλαδή να ξεκινάει από το 2015 όταν δηλαδή ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από κυβερνητικής πλευράς.

Η Κουμουνδούρου προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει και μάλιστα χθες η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως “αυτό που έχουμε να πούμε στη ΝΔ είναι ότι βεβαίως δεχόμαστε και συμφωνούμε” τη διεύρυνση της περιόδου ελέγχου για προσπάθεια χειραγώγησης. Προκάλεσε μάλιστα την ΝΔ “να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βεβαίως όταν θα γίνει συζήτηση για το χρονικό περιθώριο, δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι”. Για να καταλήξει με νόημα η κυρία Γεροβασίλη: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει να φοβηθεί κάτι;”. Για το ίδιο θέμα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς δήλωσε ότι σε σχέση με τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας Opinion Poll πως “τα πάντα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι, να εξεταστεί ποιες είναι οι διαδρομές του χρήματος κι αν η συγκεκριμένη εταιρεία παρέδωσε το έργο για το οποίο πληρώθηκε”.

Κϋκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν πως είναι απορίας άξιο γιατί δύο χρόνια τώρα η ΝΔ δεν έκανε τίποτα και το θυμήθηκε τώρα αφού στριμώχτηκε από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη χρήση της διάταξης του αναθεωρημένου συντάγματος. “Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν από το 2019; Όχι” απαντάνε στην Κουμουνδούρου