ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/01) η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του εσωτερικού αναβρασμού που επικρατεί στο κόμμα, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία.

Νωρίτερα, σήμερα (13.01.2024), η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στο εάν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν έχουμε δει ούτε μια γραμμή γι΄ αυτό το νομοσχέδιο. Ο κ. Κασσελάκης προτάσσει την ελευθερία, τα δικαιώματα των πάντων. Ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι όταν θα έρθει το νομοσχέδιο θα επιβάλει κομματική πειθαρχία. Θα εκφραστεί ο κάθε βουλευτής επί του διαδικαστικού και αν κριθεί αν δεν είναι θέμα συνείδησης, και αν ικανοποιεί αυτό το νομοσχέδιο. Η συλλογική στάση μας θα καθοριστεί από το συνολικό νομοσχέδιο. Εάν κάποιος απέχει ή καταψηφίσει θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Ο κ. Κασσελάκης θέλει η στάση μας απέναντι στο νομοσχέδιο είναι να είναι ξεκάθαρη και ενιαία», τόνισε χαρακτηριστικά.