Τσίπρας: Ο λόγος της επανακατάθεσης της ερώτησης για τα πανεπιστήμια

Μόνο τυχαία δεν είναι η επανακατάθεση για τρίτη φορά της ίδιας επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό, από τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την μη εφαρμογή των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Η Κουμουνδούρου θέλει ξεκάθαρα να οδηγήσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να απαντήσει γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά τις ζωές χιλιάδες οικογενειών, ή σε διαφορετική περίπτωση να εκθέσει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντας ότι αποφεύγει συνειδητά να απαντήσει στις ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προϊδεάζουν ότι ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να μην απαντήσει την τρίτη φορά, θα υπάρξει επανακατάθεση της ερώτησης “έως ότου αναγκαστεί να το πράξει”. Επί της ουσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν να δείξουν ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, κάτι που επεσήμανε με δηκτικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας και στην ομιλία του την προηγούμενη Πέμπτη στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. Επίσης, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να δείξει ότι η συνεχιζόμενη υπολειτουργία της Βουλής-μολονότι οι περιορισμοί λόγω πανδημίας έχουν αρθεί σχεδόν στο σύνολο των δραστηριοτήτων- γίνεται κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού ώστε να περνούν με ευκολία και λιγότερα ανώδυνα για την κυβέρνηση κρίσιμα νομοθετήματα.

Επί της ουσίας η επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις υπερτονίζει πως η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια θα επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων. Κατά τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου λόγω της θεσμοθέτησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται να μείνουν φέτος εκτός ΑΕΙ περί τις 20.000- 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με την περσινή χρονιά. “Το χειρότερο όλων είναι ότι η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει πολλές χιλιάδες οικογένειες σε δυσχερή θέση σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη χρονιά τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τις οικογένειές τους” αναφέρει στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.