Βενετία: Ακτιβιστές πέταξαν μπογιά και έβαψαν πράσινη τη λιμνοθάλασσα

Μετά τις επιθέσεις με μπογιές σε διάσημα έργα τέχνης, πλέον οι ακτιβιστές φαίνεται πως σκέφτονται ακόμα πιο πρωτότυπους τρόπους να διαμαρτυρηθούν και να επεκτείνουν την δράση τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ολόκληρη η πόλη της Βενετίας έγινε στόχος.

Συγκεκριμένα 28 ακτιβιστές έριξαν μπογιά και έκαναν πράσινη τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και πλέον διώκονται για σειρά αδικημάτων. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.

Οι περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν το Σάββατο στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.

Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους».