Ο γιατρός και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εξέφρασε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι στην Ελλάδα το τέλος της πανδημίας θα συμβεί στις 13 Ιουλίου.
Όπως υπογράμμισε αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων από τη Δευτέρα: «Επαναλαμβάνοντας πολλούς επιστήμονες, αν τα μέτρα που έχουν μπει σε πολλά μέρη αρθούν πρόωρα, θα υπάρξει και τιμωρία από τον κορονοϊό. Πρέπει να βλέπουμε πού είναι η κάθε κοινωνία και το κάθε μέρος σε σχέση με την πανδημία και τα μέτρα να είναι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή τα έχει πάει υπέροχα, αυτό όμως βάζει και καθήκοντα, πρέπει αυτό να μην καταστραφεί από τους άσκεφτους και ανέμελους, με τα αυτοσχέδια πάρτι. Έχει το δικαίωμα η Πολιτεία να τους φέρει στον λογαριασμό. Στην Ελλάδα, επειδή έχουν πάει καλά τα πράγματα, έχει την πολυτέλεια να είναι πίσω χρονικά στην πανδημία και μπορεί να διδάσκεται από αυτούς που είναι πιο μπροστά. Η Δανία έχει τριπλάσιους θανάτους, έχει εξαπλάσια περίπου κρούσματα έχουν πολύ περισσότερη μέτρηση με τεστ, αλλά αυτήν τη στιγμή οι Δανοί άνοιξαν πριν από δύο εβδομάδες τα δημοτικά σχολεία και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η ομάδα του κ. Τσιόδρα και η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Ανοίγοντας τα σχολεία λογικά και με μέτρο και στην Ελλάδα, δεν διατρέχουμε κανένα τεράστιο κίνδυνο» εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα συνεχιστεί αυτή η καλή εικόνα.
Αναφερόμενος στην έρευνα του Πανεπιστημίου Σιγκαπούρης που αναφέρει ότι στην Ελλάδα θα έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό στα μέσα Ιουλίου, είπε:
«Αν τα μέτρα στην Ελλάδα δεν χαλαρώσουν και ας πούμε δεν είμαι αναγκαστικά σίγουρος ότι πρέπει να μείνουν ακριβώς τα ίδια, γιατί έχουν φοβερή επίπτωση στην οικονομία. Αλλά αν δεν χαλαρώσουν πάρα πολύ η Ελλάδα μπορεί να διαφημιστεί ως παράδεισος είτε ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει σε πολλά μέρη ή είναι πολύ χαμηλά. Αυτό εξαρτάται και από τη στάση των λοιπών Ευρωπαίων που πρέπει και αυτοί να τα πάνε καλά. Αλλιώς είναι αδύνατον για την Ελλάδα να έχει μια τουριστική σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι και σε επίπεδο Ευρώπης τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο τέλος του καλοκαιριού, ώστε υπάρχει μια πιθανότητα, αλλά δεν είναι καθόλου βεβαιότητα, να βρεθούν ασφαλείς τρόποι να σωθεί κάποια από την τουριστική σεζόν που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας».