Τ. Καραγιάννη στο newsique: «Δύο οι μεγάλες απειλές για τη χώρα. Η πανδημία και το πρόγραμμα της ΝΔ»

Η κυβέρνηση σπατάλησε τον χρόνο και αδράνησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλους τους τομείς από τα νοσοκομεία και τα σχολεία έως τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Καραγιάννη στην συνέντευξή της στο newsique.gr διευκρινίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιτίθεται ούτε στον κ. Τσιόδρα ούτε σε κανένα άλλο μέλος της επιστημονικής επιτροπής για τον covid-19 αλλά στις πολιτικές της κυβέρνησης που προβάλλουν ως κυρίαρχη την ατομική ευθύνη των πολιτών. Συμπυκνώνει την κριτική της σχολιάζοντας πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο μεγάλες απειλές: Την πανδημία και το πρόγραμμα της ΝΔ.

Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά

Κυρία Καραγιάννη με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κλείνει η εστίαση και όλοι οι χώροι πολιτισμού. Αρκεί το 1,5 δισ. που ανακοίνωσε ως μέτρα στήριξης;

Η ελληνική οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση πρωτοφανούς ύφεσης και εκτίναξης της ανεργίας. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους είχαμε ύφεση ύψους 15,2% ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ανεργία η οποία διαρκώς αυξάνεται πιθανόν θα ξεπεράσει το 20% στο τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή 1 στους 8 εργαζόμενους αμείβεται με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ τον μήνα και 1 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύντομα δεν θα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ζοφερή και σε πολύ σημαντικό βαθμό οφείλεται στις αναιμικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση παρά το γεγονός μάλιστα ότι είχε στη διάθεσή της εξαρχής δυνατότητες και διαθέσιμα κονδύλια, όπως για παράδειγμα 7,5 δισ. από το ΕΣΠΑ, τα οποία θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην πραγματική οικονομία χωρίς καν επιβάρυνση του προϋπολογισμού! Είναι κρίσιμο λοιπόν γιατί δεν το έκανε ή ακόμα περισσότερο γιατί επιλέγει να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο ενώ έχουν ήδη διαφανεί τα αρνητικά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία από τη διαχείριση της πρώτης φάσης της Πανδημίας.

 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με άλλη ρητορική απέναντι στην κυβέρνηση. Γιατί;

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από το πρώτο κύμα πανδημίας. Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της επαρκέστατο χρόνο για να σχεδιάσει και να οργανώσει την αντιμετώπιση της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της οικονομίας. Δεν το έκανε. Αντιθέτως, σπατάλησε τον χρόνο. Αδράνησε. Τα μέτρα σε όλα τα επίπεδα και πεδία πολιτικής είναι ελλιπή. Το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο. Οι πολίτες στοιβάζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η εικόνα στα σχολεία είναι ιδιαίτερα προβληματική. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Δεν έκανε τίποτα για να έχουμε ολιγομελή τμήματα στις σχολικές μονάδες. Δεν αξιοποίησε τα διαθέσιμα κονδύλια για να καλυφθούν οι ανάγκες παράλληλης στήριξης στην Ειδική Αγωγή ή να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας ή για να βελτιωθεί η καθαριότητα. Με ανάλογο τρόπο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση και την κατάσταση στο σύστημα Υγείας. Το ζήτημα της επάρκειας των ΜΕΘ είναι σε διαρκή αμφισβήτηση. Πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκαν 50 νέες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία κι από αυτές λειτουργούν οι 12 και μάλιστα με προσωπικό που έχει μετατεθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται άλλοι κρίσιμοι τομείς. Επί 15 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή στο σύστημα Υγείας, δεν έχει εντάξει στην συνταγογράφηση τα διαγνωστικά τεστ ώστε να παρέχονται δωρεάν σε όσους τα χρειάζονται, δεν έχει αξιοποιήσει το ερευνητικό δυναμικό της χώρας που αποδεδειγμένα έχει τις δυνατότητες για διενέργεια χιλιάδων διαγνωστικών ελέγχων ημερησίως με αξιοπιστία και ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, δεν έχει αξιοποιήσει την Πρωτοβάθμια Υγεία στη διαχείριση των κρουσμάτων ενώ ταυτόχρονα αφήνει αναξιοποίητα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και της στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

«Τα μέτρα σε όλα τα επίπεδα και πεδία πολιτικής είναι ελλιπή. Το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο. Οι πολίτες στοιβάζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η εικόνα στα σχολεία είναι ιδιαίτερα προβληματική»

 

Πάντως φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν ακούει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Δεν προκαλεί εντύπωση. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ υπηρετεί ένα πολιτικό σχέδιο που δεν έχει στον  πυρήνα του την επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Αντιθέτως, αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για την ταχύτερη προώθηση του σχεδίου της για τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση και των υπηρεσιών υγείας. Και λέω ότι δεν προκαλεί εντύπωση, γιατί το αντίθετο εκ των πραγμάτων θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με το πολιτικό DNA της δεξιάς Παράταξης. Μην ξεχνάτε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που εξυμνεί την κυριαρχία των αγορών. Είναι η παράταξη που επί δεκαετίες στο παρελθόν συστηματικά και συνειδητά υποβάθμιζε τον ρόλο του κοινωνικού κράτους στη συνείδηση των πολιτών, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει μεθοδικά να το αφυδατώνει ως προς τις δυνατότητές του να αντεπεξέρχεται επαρκώς στις κοινωνικές ανάγκες. Είναι λοιπόν λογικό ότι μια παράταξη που στην πραγματικότητα αποστρέφεται κάθε τι δημόσιο και κοινωνικό να μην μπορεί να «γεννήσει» κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την πανδημική κρίση μέσα από πολιτικές που θα οδηγούν σε ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους και ουσιαστικής στήριξης της κοινωνίας. Και βέβαια δεν εννοώ ότι είναι απλώς ζήτημα ικανότητας. Είναι ζήτημα ιδεολογικού προσανατολισμού και πολιτικών επιλογών.

 

Είδαμε ότι στελέχη σας παίρνουν πλέον ευθέως απόσταση και από τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα που πήρε θέση και για θέματα που αφορούν στις συγκοινωνίες…

Νομίζω ότι θα πρέπει καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν επιτίθεται ούτε στον κ. Τσιόδρα ούτε σε κανένα μέλος της επιτροπής επιστημόνων. Επιτίθεται στις πολιτικές της κυβέρνησης η οποία πρακτικά επιχειρεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να υποβαθμίσει την ευθύνη της Πολιτείας, ανάγοντας σε κυρίαρχο ζήτημα την ατομική ευθύνη των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση όμως -νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό- δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του να κρύβονται για τις δικές τους παλινωδίες ή τη δική τους αδράνεια πίσω από την επιστημονική κοινότητα.

Υπό αυτή την έννοια, το γεγονός ότι ο κ. Τσιόδρας επέλεξε να αναφερθεί στο ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τρόπο που δεν εμπίπτει στο πεδίο της αρμοδιότητάς του και να δηλώσει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες, προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Πέραν του ότι πρόκειται για μία δήλωση που ήταν απολύτως ανακριβής, δεδομένου ότι θα μπορούσαν άμεσα  να μπουν σε κυκλοφορία 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ, με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το υπάρχον προσωπικό, εγείρονται σοβαρά ζητήματα όταν ένας επιστήμονας -και μάλιστα εγνωσμένου κύρους- επιλέγει να «καλύψει» την αδράνεια της κυβέρνησης και μάλιστα σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την εξέλιξη της Πανδημίας.

 

«Η ΝΔ αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για την ταχύτερη προώθηση του σχεδίου της για τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση και των υπηρεσιών υγείας».

 

Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει στις δημόσιες συγκοινωνίες;

Σίγουρα όταν εν μέσω πανδημικής κρίσης έχουμε 200 λιγότερα δρομολόγια την ημέρα σε σχέση με πέρυσι και 400 λιγότερες βάρδιες (στοιχεία ΟΑΣΑ), σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούν βελτιωθούν. Το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πρόθεση να το πράξει. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς γιατί έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες και να ασκηθεί τόση πίεση από την πλευρά μας για να γίνουν δυο-τρεις αυτονόητες κινήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μπαίνουμε στον Νοέμβριο και μόλις πριν από δύο ημέρες δημοσιεύτηκε προκήρυξη για την πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες. Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να πάψουν οι εικόνες συνωστισμού πρέπει αφενός να επισκευαστούν τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που βρίσκονται με μικροβλάβες στα αμαξοστάσια αφετέρου να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 750 νέων λεωφορείων που είχε ξεκινήσει την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, να γίνει ο διαγωνισμός για τα 92 οχήματα μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Να δοθούν λύσεις στην αύξηση των δρομολογίων του Μετρό.
Πέραν όμως αυτών είναι κρίσιμο να επιμείνουμε στη συνολική ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών αστικών συγκοινωνιών και στην προσπάθεια να ανατραπεί ο σχεδιασμός της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση.

 

Και στον οικονομικό τομέα θεωρείτε ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει επαρκώς εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Η αντιπρότασή σας;

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι όχι απλώς δεν στηρίζει επαρκώς του εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κάνει το ακριβώς αντίθετο. Επιτίθεται τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις ΜμΕ και μάλιστα με εμμονή. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή όσο και από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά που είδε εσχάτως το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για δύο νομοθετήματα που ούτε οι πιο φανατικοί υποστηρικτές των πολιτικών λιτότητας και του δόγματος της “εσωτερικής υποτίμησης” της περιόδου 2008-2015 και το ΔΝΤ δεν τόλμησαν να προτείνουν.

Ο μεν Πτωχευτικός αποτελεί το αποτύπωμα της πιο σκληρής και ακραίας προσέγγισης μιας πραγματικότητας με θύματα εκατομμύρια δανειολήπτες, νομικά και φυσικά πρόσωπα, που πρακτικά οδηγεί στην υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, σε εξαθλίωση των πολλών καθώς και στη δημιουργία όρων για ένα νέο καθεστώς συσσώρευσης της ελληνικής οικονομίας και στην “πολυπόθητη -με βάση την Έκθεση Πισσαρίδη- εκκαθάριση” των ΜμΕ. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστά δεύτερη ευκαιρία για κανέναν άλλο παρά μόνο για τις Τράπεζες και τα Funds. Οι συνέπειες από την εφαρμογή του θα είναι δραματικές για την ελληνική κοινωνία.

Το δε νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί «οδοστρωτήρας» που έρχεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θεσμοθετείται η απορρύθμιση του συστήματος υπερωριών και η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, μεταφέρονται οι  αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ στον ΟΜΕΔ και απαξιώνεται έτσι περαιτέρω και εις βάρος των εργαζόμενων η διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που λόγω πανδημικής κρίσης, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας θα έπρεπε να λαμβάνονται μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος.

 

«Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί “οδοστρωτήρας” που έρχεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα»

 

Ο πτωχευτικός ψηφίστηκε κι εσείς λέτε ότι θα προσπαθήσετε να αναστείλετε την εφαρμογή του. Πώς μπορεί να καταστεί ένας νόμος ανεφάρμοστος;

Έπειτα από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας που οδηγεί σε νέο υφεσιακό κύκλο δεν είναι δυνατόν να μην παρέχεται νομικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, να πετιέται ο κόσμος στον δρόμο ή να μην παρέχεται στήριξη στις ΜμΕ για να μπορέσουν να σταθούν όρθιες και να ξεπεράσουν τη νέα αυτή κρίση.
Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή δεν έχουν καν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Οι τράπεζες συνεχίζουν να μην τις χρηματοδοτούν, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η ρευστότητά τους μέσα στο 2020 έχει αυξηθεί κατά 50 δισ. Από αυτά έχουν δοθεί στην πραγματική οικονομία μόλις τα 10 δισ., με τα 5 δισ. από αυτά να έχουν κατευθυνθεί σε 5 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για μη επιστρεπτέα ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και επέμεινε στη μέθοδο της επιστρεπτέας προκαταβολής, που είναι δανεισμός.

Την ίδια στιγμή οδηγεί το 80% των επιχειρήσεων, που εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών βρέθηκαν να χρωστούν, σε πτώχευση με τον νέο Πτωχευτικό. Δηλαδή μιλάμε για τεράστια καταστροφή από την εφαρμογή του. Συνεπώς, η δέσμευσή μας ότι θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί εάν και εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν αυτονόητη.

 

Εάν τελικά θα βάζατε έναν τίτλο στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία αυτός θα ήταν…

Η χώρα αντιμετωπίζει δύο μεγάλες απειλές: Την πανδημία και το πρόγραμμα της ΝΔ.

«Από τα 10 δισ., που έχουν δοθεί στην πραγματική οικονομία, τα 5 δισ. έχουν κατευθυνθεί σε 5 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

 

Κατηγορείτε την κυβέρνηση πως με “σκονάκια” προς ΜΜΕ διευθύνει μία επίθεση εναντίον του κόμματός σας και του Προέδρου σας…

Δυστυχώς πριν λίγες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες αδιάσειστων στοιχείων που επιβεβαιώνουν τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη είτε με τις λίστες Πέτσα είτε δίνοντας εντολές –σκονάκια όπως είπατε- στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Είναι προφανές ότι εγείρεται ένα τεράστιο ζήτημα εκφυλισμού της ελευθεροτυπίας, με αυτονόητες συνέπειες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

 

Η κυβέρνηση -λέτε- πως δίνει τα ρέστα της στην επικοινωνία. Η Κουμουνδούρου πώς αντιδρά σ’ αυτό; Θα πηγαίνετε με τον σταυρό στο χέρι προτάσσοντας πολιτικές;

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε τον ρόλο μας με συνέπεια, υπευθυνότητα και εντιμότητα απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση. Να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα των επιλογών της κυβέρνησης, να αποκαλύπτει τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσω από αυτές τις πολιτικές. Και ασφαλώς να κάνει εμπεριστατωμένες προτάσεις, να αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες και βεβαίως να ετοιμάσει την πρόταση της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης.

 

«Είναι προφανές ότι εγείρεται ένα τεράστιο ζήτημα εκφυλισμού της ελευθεροτυπίας, με αυτονόητες συνέπειες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας»

 

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση το επόμενο διάστημα στη χώρα;

Η κρίση στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, σε συνάρτηση με την κρίση στα εθνικά θέματα και την πανδημία δημιουργούν ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον και έντονη ανησυχία. Ασφαλώς, το βάθος και η ένταση της τριπλής αυτής κρίσης θα εξαρτηθεί κυρίως από τη διαχείριση της σημερινής κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής, τα δείγματα αυτών των πρώτων 15 μηνών διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις. Σε κάθε περίπτωση όλοι θα κριθούμε από τη στάση μας.

 

Θεωρείτε πως ο κόσμος θα αρχίσει κάποια στιγμή να αντιδρά; Κι αν ναι, πότε περιμένετε αυτό το σημείο καμπής;

Είναι βέβαιο ότι ο λαός έχει ισχυρό κριτήριο και αντιλαμβάνεται εάν και πότε οι κυβερνητικές επιλογές εξυπηρετούν ή όχι τα δικά του συμφέροντα. Έχει δε πολλές φορές αποδείξει ότι ξέρει να εκφράζει την αντίδρασή του με τρόπο δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Μπορεί ο τρόπος εκδήλωσης αυτού του πολιτικού φαινομένου να έχει αλλάξει σήμερα και για λόγους αντικειμενικούς -πχ για λόγους υγειονομικής προστασίας σε συνθήκες πανδημίας- αλλά και γιατί ο λαός είναι σήμερα πιο έμπειρος μετά τη δεκαετή κρίση που έζησε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτιμώ ότι για κάθε άνθρωπο, για κάθε πολίτη, τα ζητήματα της ασφάλειας της δικής του και της οικογένειάς του σε συνθήκες πανδημικής κρίσης, τα ζητήματα του εισοδήματος και του επιπέδου διαβίωσής του καθώς και τα ζητήματα προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι επιλογές που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε όλα αυτά τα πεδία είναι επιλογές που με βεβαιότητα προκαλούν την κοινωνία και συνεπώς θα αποτελέσουν τη θρυαλλίδα εξελίξεων, που -να είστε σίγουρη- θα εκφραστεί στην κάλπη.

 

Η Τάνια Καραγιάννη είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

-Ad-